[Zielencarwash] BLAUW – Randje Roekeloos

De ervaring van Lynn Formesyn, De Averechtste, tijdens de vijfde maand van het jaartraject:

 

Deze blog komt later dan gedacht, ik bleef wat langer in blauw hangen. In de vijfde laag (lees meer over het evolutiesysteem) draait alles rond zelfrealisatie. De kernwoorden:

 • Integriteit
 • Vertrouwen
 • Eerlijkheid
 • Doel
 • Creativiteit
 • Veelbetekend

 

Wat betekenen ze voor jou? Welke waarden hang jij hieraan vast? (Leuk om als schrijfstorm te doen, trouwens. Elk van deze woorden op het midden van een blad schrijven en gedurende een minuut of twee alle woorden laten stromen die bij je binnen komen.)

Tijdens de sprong van groen (lees meer) naar blauw word je uitgenodigd om een kort zelfonderzoek te doen. Tien woorden (en meteen ook waarden) uitkiezen die NU voor jou belangrijk zijn (doe de test). De duiding die achteraf in je mailbox valt, geeft je mooie inzichten. Zo krijg je een vers perspectief op je eigen groeiproces. Zeker wanneer je deze test af en toe herhaalt.

Nieuwsgierig welke waa/oorden ik koos?

 • Creativiteit
 • Dialoog
 • Enthousiasme / positieve instelling
 • Initiatief
 • Maatschappelijk betrokken
 • Openheid
 • Persoonlijk groei
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Vertrouwen
 • Visie

 

Verdeeld over de zeven lagen van Evolutionary Zelfcoaching zien mijn keuzes er zo uit. De punt van een pen, net als in mijn logo, mijn glimlach was groot. (De averechtse schrijft deze blog voor WITH LIVE en heeft een pen in haar logo) De leegte in de onderste helft heeft alles te maken met het proces dat in gang werd gezet bij de start van deze Zielencarwash. Je komt jezelf tegen, niet in het minst in je beperkende gedachten en patronen. Intens leerrijk en kwetsbaar.

Ik miste de blauwe groepsdag omdat die samenviel met het warme eerbetoon en afscheid van ‘Supersamenwerker’ Dirk Van Duppen in de Roma. Kiezen is zeker niet altijd verliezen. Zo kreeg ik de kans een prachtig samenzijn te beleven én te proeven van de een-op-eenbegeleiding van Joke. Een heel andere ervaring dan een groepsmoment. Ik mocht rustig landen, vertellen, voelen. Nieuwsgierige vragen en rake opdrachten (meer verklap ik liever niet.) Waardevol!

 

Van mijn tien waarden mocht ik er drie meenemen naar indigo, de voorlaatste laag van het systeem, met integratie als voornaamste doel. Ik koos voor openheid, verantwoordelijk nemen en visie. “Met openheid en verantwoordelijkheid als basis kan je een heldere visie hebben”, werd het vakkundig samengevat. Ja, ik heb mijn doel wel helder: een maatschappelijk betrokken boekproject vol dialoog en initiatief, waarin ik mijn enthousiasme, positieve instelling en creativiteit kan investeren. Een persoonlijk groeiproces, randje roekeloos, maar met een vangnet van vertrouwen. Ontdek boekproject [Zinvol Ziek?]

Het huiswerk dat ik meekreeg: 21 dagen aandacht geven aan het in de wereld zetten van een ‘nieuw’ (lees: vers ontdekt) kantje van jezelf, een nieuwe gewoonte kweken. Mijn ‘challenge’ kreeg de titel ‘Randje Roekeloos’. De insteek? Mijn impulsen doorvoelen, even stilstaan in de chaos om de dingen eerst naar waarde te schatten (of toch een poging te doen.) Als iemand me zou vragen hoe ik de voorbije drie maanden zou beschrijven, dan is randje roekeloos een grote kanshebber. Ik heb me gesmeten in mijn engagement om iets in beweging te zetten en heb daar nog geen seconde spijt van gehad. Ik belandde al op onverwachte plaatsen, zat oog en oog met mensen die ik anders wellicht nooit zou ontmoeten en waagde me aan (voor mij) onbeschreven thema’s. Vele eerste keren.

Deel twee van het huiswerk: in de spiegel(s) kijken, niet die in je badkamer of je auto, maar die in anderen. Positief én negatief. Of ik ze heb durven aankijken, kom je te weten in de volgende blog.

Tot schrijfs!

Lynn

Ontdek de kleuren:

Het rode fundament

De oranje lijm

De eerste prijs van geel

De groene horizon

De pilaar van blauw

Actie in indigo

En dan, verbonden, violet

Mag ik je inspireren?

Schrijf je in voor de With Live nieuwsbrief.