Het verhaal van Michiel

Zielencarwashdeelnemer Michiel vertelt over zijn ervaringen. Oud deelneemster Susan stelt de vragen: 

 

 

Hoi Michiel, vertel eens, hoe kwam je in contact met de ZCW?

Via Sara, mijn vrouw, maar ook via individuele coaching bij Joke. Nadat ik veranderd was van job, ik was toen zoekende naar wat ik echt wou. Toen voelde een ‘zin’ om de ZCW te beginnen. Ik heb niet lang getwijfeld, na enkele gesprekken met Sara en met Joke heb ik de beslissing genomen.

 

Waarom heb je de ZCW gedaan?

Ik was erg zoekende naar wat ik wou in een job. Een ander aspect waar ik mee aan de slag wou, is dat ik nogal gemakkelijk over mijn grenzen heen ga. Ik merkte thuis dat ik snel overprikkeld was en niet zo aangenaam was in huis. Ik was erg zoekende naar daadkracht om zaken gedaan of verwezenlijkt te krijgen. Ik worstel ook wel wat met uitstelgedrag, dus ook daadkracht om aan dingen te beginnen. Verder wou ik nog leren om sneller nee te durven zeggen en mijn grenzen te bewaren.

Heb je je doelen ook bereikt?

Er is zeker en vast groei/evolutie op gebied van mijn grenzen leren kennen en er bewust mee omgaan. Ik heb het afgelopen jaar geleerd om aan te voelen wanneer ik sneller die grens mag aangeven, wat de nadelen zijn als ik die grenzen niet aangeef.

Wat zeg je tegen twijfelaars?

Ik kan het iedereen aanraden want iedereen heeft wel iets om in te groeien. Ook als je het op voorhand nog niet weet, er kan vanalles uit komen in het jaartraject waardoor je kan groeien en dichter tot jezelf te komen. Dat is voor mij ook de essentie van het afgelopen jaar: dichter bij mezelf komen, mezelf leren kennen en laten zien, ontdekken waarin ik nog kan groeien . De ZCW is écht een cadeautje voor jezelf, zeker als je het cadeau aanneemt en er echt mee aan de slag gaat.

Wat vond je van de begeleiding van Joke?

Joke is fantastisch, je voelt dat dit haar zielsmissie is. Ze begeleidt je goed maar laat je ook doen, laat je los op momenten dat het nodig is. Dat heb ik ervaren als haar kracht.

Wat maakt de ZCW anders dan andere trajecten rond persoonlijke groei? Wat maakt de ZCW uniek?

De manier waarop de groep gecreëerd wordt en het traject is ingericht, creëert zoveel veiligheid, dat er geen belemmeringen zijn (behalve helemaal in het begin misschien), dat de weerstand die er misschien is om je volledig bloot te geven eigenlijk al heel snel verdwijnt. Het is echt verbazingwekkend hoe snel die veiligheid er is. Zélfs in een jaartraject dat grotendeels online is verlopen door Corona. Ook online zijn we heel dicht bij mekaar gekomen en dat is echt heel waardevol geweest.

Wat is de ideale klant voor de ZCW ?

Iemand die in een zoektocht zit in zichzelf, die meer uit het leven wil halen.

 

 

Ontdek de kleuren:

Het rode fundament

De oranje lijm

De eerste prijs van geel

De groene horizon

De pilaar van blauw

Actie in indigo

En dan, verbonden, violet

Mag ik je inspireren?

Schrijf je in voor de With Live nieuwsbrief.