De pilaar van BLAUW – ontdek laag 5

In de vijfde fase van evolutie wordt de eigen ‘ik’ stevig neergezet, onafhankelijk en daadkrachtig dicht bij je kern. De vraag verschuift van “Wie ben ik?” naar “Wat kom ik in deze wereld doen?”.

 

Betekenis vinden in je leven is de kern van de blauwe laag. Ingaan op de uitnodiging om te zijn wie je bent, ben je er klaar voor? Laat je niet ontmoedigen, want het klinkt misschien moeilijker dan het hoeft te zijn. Het is oké om je levensdoel nog niet glashelder te hebben. De sleutel is je focus te verschuiven naar wat jij graag doet en aandacht te geven aan wat vlak voor je ligt. Volg je eigen plezier, geef groei aan je talenten en zeg ja tegen je passies. Zo kom je vanzelf terecht in de flow die je nodig hebt om het lot van je ziel te vervullen.

 

Wanneer de behoefte van de ziel langdurig genegeerd wordt, vertaalt zich dat in depressie, verdriet en frustraties. Verveling slaat toe en je gaat je ongemakkelijk of zelfs verloren voelen in je leven. Het onder woorden brengen van wat er precies mis is, verloopt vaak moeizaam. Het enige dat je zeker weet, is dat je leven leeg aanvoelt en je jouw volle potentieel niet benut.

 

Probeer open te blijven voor de invloed van je ziel. De weg naar zielsbestemming heeft best wat bochten en bobbels, maar je mag erop vertrouwen dat je onderweg gegidst wordt. Wist je dat de meeste mensen hun levensdoel niet vinden voor hun mid-life of later. Een terugblik op de zoektocht geeft meestal prijs dat de obstakels op hun pad een doel hadden. Ze bieden ervaringen en inzichten die nodig zijn om in te gaan op de uitnodiging van je ziel, om je inspiratie voluit te volgen. Wanneer je volledig in de flow zit, zal je merken dat behoeften voldaan zijn nog voor je beseft dat je ze hebt. Het is een mooie, intense reis vol ‘toeval bestaat niet’ en ondersteuning uit soms onverwachte hoek.

 

 

Je kan meer blog berichten uit deze bewustzijnslaag ontdekken door onderaan op het blauwe balkje te klikken.

Véél leesplezier!

Ontdek de kleuren:

Het rode fundament

De oranje lijm

De eerste prijs van geel

De groene horizon

De pilaar van blauw

Actie in indigo

En dan, verbonden, violet

Mag ik je inspireren?

Schrijf je in voor de With Live nieuwsbrief.