Corona conspiracy en moeder aarde

Gedachtenkronkels over een onderwerp waar ik tegelijkertijd heel veel en absoluut niets over weet.

 

Dit artikel heeft zeker niet de ambitie om een of andere waarheid te spreken, ik vind het heel fijn om dialoog open te trekken en zo samen na te denken over een aantal thema’s die leven. In dit geval is de aanleiding, het alom tegenwoordige, corona virus. De thema’s die ik er aan link zijn het patriarchaat, het matriarchaat, conspiracy en moeder aarde. En een klein beetje, moet ik toegeven, een vleugje allergie op hoe spiritualiteit en ook de wetenschap wat misbruikt worden.

 

Kijkend naar het Corona virus vanuit een uitgezoomd perspectief.  Is de vraag die ik mij al weken stel: wie of wat zit hier achter? En dan sprongen m’n gedachten over en weer. Ofwel is het moeder aarde. Ofwel een of andere vieze conspiracy; mensen die ergens, om welke reden dan ook, dit intentioneel in de wereld hebben gezet.

 

Het is de internationale vrouwendag* die de puzzelstukjes op z’n plaats heeft doen vallen door het patriarchaat terug op mijn radar te zetten. En dan vind ik het plots zelfs een beetje grappig. Wat ik interessant vind om te zien is hoe we als mensen hangen aan ‘het willen weten’, ‘het willen controleren, ‘het willen kunnen vastgrijpen’. En als we dat dan niet kunnen met de wetenschap, dan gooien we er maar conspiracy theories bovenop want die verklaren dan wel hoe het tóch bepaald wordt en tóch ergens is bedoeld en tóch ergens onder de controle van een of andere ‘slechterik’ dan is. Het voelt voor mij aan als een kramp, een kramp aan het vasthouden aan een héél oud gegeven, ‘het gegeven dat we als mens denken dat we den boel onder controle hebben’.

 

Ik maak spontaan een hele diepe buiging voor wat dan moeder aarde zou genoemd kunnen worden. Je zou het ook de natuur of het goddelijke kunnen noemen. Of, je kan het ook gewoon de loop der dingen of het lot noemen. Hetgeen dat wij als mens, dat ons heel nietig maakt, hetgeen dat voor ons bepaalt wat er gaat gebeuren. Moeder aarde, die gaat zeker voortbestaan.

 

Luister je mee naar haar gefluister? Ik hoor een hele wijze, rustige stem die zegt: “geen paniek, alles komt in orde.”

 

* Ik hou er niet zo heel erg van om veel aandacht te geven aan de internationale vrouwendag, omdat ik me heel erg vind in de quote: “I can’t believe I still have to protest this shit”. Zelfs toen ik jong was begreep ik al niet waarom er zo veel fuss rond gemaakt werd omdat het voor mij een evidentie is dat mannen en vrouwen anders én evenwaardig zijn. Zo dus ook, wetenschap en overgave 😉.

 

Ontdek de kleuren:

Het rode fundament

De oranje lijm

De eerste prijs van geel

De groene horizon

De pilaar van blauw

Actie in indigo

En dan, verbonden, violet

Mag ik je inspireren?

Schrijf je in voor de With Live nieuwsbrief.